Δραστηριότητες

  1. Αρχική
  2. Δραστηριότητες

 

 

 

 

♦ Καθημερινές παιδαγωγικές διαθεματικές δραστηριότητες γύρω από τους άξονες: παιδί και γλώσσα, παιδί και μαθηματικά, παιδί και περιβάλλον, παιδί και εικαστικά, παιδί και πληροφορική καθώς και εργαστήρια δεξιοτήτων.

 

 

♦ Καθημερινά, με τη βοήθεια της δασκάλας αγγλικών, τα παιδιά όλων των βαθμίδων εξοικειώνονται με την αγγλική γλώσσα μέσα από κατάλληλες, γιά την κάθε ηλικία, παιδαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

 

 

♦ Δύο φορές την εβδομάδα η δασκάλα μουσικής εισάγει τα παιδιά στο κόσμο του ρυθμού και της μελωδίας μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής (orff) καθώς και της μουσικής προπαιδείας.

 

 

♦ Ανεβάζουμε με τους μικρούς μας ηθοποιούς δύο θεατρικές παραστάσεις (Χριστουγεννιάτικη και καλοκαιρινή) που είναι ανοιχτές στους γονείς και τους συγγενείς.

 

 

 Οργανώνουμε εβδομαδιαίες εκδρομές σε μουσεία, θέατρα και διάφορους δημιουργικούς χώρους παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.

 

 

♦ Παρέχουμε, για τα παιδιά που παραμένουν μέχρι το απόγευμα στο σχολείο, εργαστήρια μαγειρικής, γιόγκα, θεατρικού παιχνιδιού και γερμανικών.

 

 

♦ Στον κήπο μας έχουμε ένα μικρό μποστάνι με εποχιακά κηπευτικά, τα οποία περιποιούνται, φροντίζουν και συλλέγουν τα παιδιά αναπτύσσοντας έτσι το ενδιαφέρον, την γνώση και την αγάπη για την φύση.

 

 

♦ Σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθήματα κολύμβησης, mini sports, ρυθμικής, καράτε, ρομποτικής και σκακιστικής λέσχης.