Ποιοι Είμαστε

  1. Αρχική
  2. Ποιοι Είμαστε

 

 

 

Με αγάπη, κέφι, μεράκι, γνώση και ευθύνη φτιάξαμε στα Βριλήσσια ένα χώρο εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

 

 

Το σχολείο μας άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους μικρούς αγριόκυκνους το Σεπτέμβιο του '98 στη μονοκατοικία της οδού Γράμμου με τον αριθμό 14 η οποία υπήρξε και η πρώτη μας φωλιά. Από τότε πολλές γενιές αγριόκυκνων με δυναμωμένα τα φτερά πέταξαν προς την γνώση και την δημιουργία. Το Σεπτέμβριο του 2009 επεκταθήκαμε δημιουργώντας μία καινούρια φωλιά στη αντικριστή μονοκατοικία στην οδό Γράμμου 13.

 

Φροντίσαμε η παιδαγωγική μας ομάδα να απαρτίζεται από πτυχιούχους νηπιαγωγούς που διαθέτουν το ήθος, την κουλτούρα, την επαγγελματική συνείδηση, την προσωπικότητα μα και την αγάπη για να να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό έργο, του περάσματος του παιδιού από το σπίτι στο σχολείο. Η ομάδα μας αυτή πλαισιώνεται  ενισχυτικά για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση του παιδαγωγικού μας έργου από ψυχολόγο, δασκάλα μουσικής, δασκάλα αγγλικών, λογοπεδικό και παιδίατρο.

 

Το... team, λοιπόν, των Αγριόκυκνων έχει σχεδιάσει ένα πολύχρωμο, πολυσχιδές , άριστα καταρτισμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Κεντρικός στόχος μας είναι να ωθήσουμε το κάθε ένα παιδί να αυτό-πραγματωθεί. Να βγάλει δηλαδή και να δείξει τις κλίσεις, τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα, το δυναμικό που κρύβει μέσα του. Αλλά φυσικά και να οργανωθεί, να προγραμματίσει, να μεθοδεύσει. Να μάθει να ακούει, να ενδιαφέρεται, να συνδιαλέγεται να δημιουργεί σχέσεις και φυσικά να τις απολαμβάνει. Στο τέλος της πορείας τους μέσα από το παιδικό σταθμό και μετέπειτα το νηπιαγωγείο θέλουμε να έχουμε βοηθήσει τα παιδιά να πατάνε γερά στα πόδια τους, να σκέφτονται, να παίρνουν αποφάσεις αλλά και ευθύνη. Με άλλα λόγια να έχουν τα εργαλεία για να κατακτηθεί η σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη που απαιτείται γι αυτό που ονομάζεται σχολική ετοιμότητα και τη μετάβασή τους στο επόμενο στάδιο της εκπαιδευτικής τους πορείας.

 

Για να το επιτύχουμε αυτό, το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα βασίζεται στο διαθεματικό μοντέλο εκπαίδευσης και στα σχέδια εργασίας (projects), σύμφωνα με τα οποία η γνώση αντιμετωπίζεται σαν ενιαία ολότητα. Επεξεργαζόμαστε το κάθε θέμα, το οποίο προκύπτει από το ενδιαφέρον των ίδιων των παιδιών, διεπιστημονικά. Τα παιδιά καλούνται να συνεργαστούν, να αυτενεργήσουν, να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν κι έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι.

 

 

 

 

 

 

 

Λειτουργικές πληροφορίες

 

 

 

Οι ηλικίες των παιδιών που μπορούν φοιτήσουν στο σχολείο μας είναι από 2 έως 6 ετών

 

Τα παιδιά χωρίζονται σε τέσσερις βαθμίδες (μεταβρεφική, μικρών προνηπίων, προνηπίων, νηπίων) ανάλογα με την χρονολογία γέννησής τους.

 

Τα τμήματα προνηπίων και νηπίων (υποχρεωτική φοίτηση) έχoυν άδεια λειτουργίας και εποπτεύoνται από το υπουργείο παιδείας.

 

Το ωράριο λειτουργίας μας είναι από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η γραμματεία λειτουργεί 08:00 με 18:00.

 

Παρέχεται πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό).

 

Το μενού αλλάζει κάθε μήνα και ελέγχεται ως προς την διατροφική του ισορροπία από τον παιδιατρό μας.

 

Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς από και προς τα σχολεία με σχολικά λεωφορεία. Τα δρομολόγια είναι μικρά (20-25 λεπτά το μέγιστο)