Καλωσόρισμα

Καλωσόρισμα Καλωσόρισμα Καλωσόρισμα Καλωσόρισμα Καλωσόρισμα Καλωσόρισμα

Καλως ήρθατε στον παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο "οι Αγριόκυκνοι"!

Με αγάπη, κέφι, μεράκι, γνώση και ευθύνη φτιάξαμε στα Βριλήσσια ένα χώρο εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας. Βασικό μέλημά μας είναι να δημιουργούμε καθημερινά ένα περιβάλλον και μία ατμόσφαιρα που να ευνοούν την μάθηση. Τι καλύτερο λοιπον για να δώσουμε το στίγμα αυτής της διαδικασίας από τα λόγια του Βέλγου ψυχολόγου Jean Piaget:  

"Ο πρωταρχικός ρόλος της εκπαίδευσης είναι να καλλιεργεί ανθρώπους που να είναι ικανοί  να κάνουν καινούργια πράγματα και όχι μόνο να επαναλαμβάνουν αυτά που έχουν κάνει άλλες γενιές. Άνθρώπους με ικανότητες δημιουργίας, εφευρέσεως και ανακάλυψης.

Ο δεύτερος στόχος της εκπαίδευσης είναι να διαμορφώνει άτομα που να σκέπτονται κριτικά, να μπορούν να επαληθεύουν αυτά που μαθαίνουν και να μην δέχονται αβασάνιστα όλα όσα τους προσφέρονται.

Ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα έγκειται στα συνθήματα, στις συλλογικές απόψεις, στις προκατασκευασμένες αντιλήψεις.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιστεκόμαστε ατομικά, να ασκούμε κριτική, να διακρίνουμε μεταξύ αποδεδειγμένων γεγονότων και αβέβαιων υποθέσεων.

Άρα χρειαζόμαστε μαθητές που να είναι δραστήριοι, που να μαθαίνουν μόνοι τους από νωρίς, να κάνουν ανακαλύψεις, εν μέρει μέσω της δικής τους αυθόρμητης δραστηριότητας και εν μέρει μέσω των υλικών, τα οποία τους παρέχουμε και να διαπιστώνουν από νωρίς αν μια υπόθεση μπορεί να επαληθευτεί ή αν πρόκειται απλώς για μία πρώτη προσωπική εντύπωση."